top of page

Deputata de Constanța Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă pentru părinții de îngeriAstăzi, 11 octombrie 2023, deputata de Constanța Cristina Rizea a depus o inițiativă legislativă care propune instituirea Zilei Părinților de Îngeri pe data de 15 octombrie și decontarea a 10 ședințe de consiliere psihologică pentru părinții de îngeri în primele 6 luni de la data decesului.


Avem nevoie de o zi în care publicul să conștientizeze fenomenul, de o zi în care să căutăm alinare, chiar dacă știm că ea nu vine aproape deloc. Și pentru că știu cât de importantă este susținerea în aceste momente, am introdus 10 ședințe de consiliere gratuită pentru părinți. Este un pas mic, dar sper să aducă puțină lumină și speranță în sufletele celor care au trecut printr-o astfel de tragedie”, a declarat Cristina Rizea, co-inițiatoare.


Creșterea gradului de conștientizare a publicului prin instituirea unei zile comemorative poate ajuta la crearea și stabilirea de programe, precum și la alocarea de resurse și servicii care să sprijine și să ofere asistență părinților de îngeri și familiilor acestora, ajutându-i să-și depășească trauma și să integreze tragicul eveniment în viața lor.


Asigurarea ședințelor de consiliere psihologică este un efort minimal din partea statului, dar care pentru beneficiari poate face diferența dintre o viață normală și una definitiv traumatizată. Efectele unui astfel de eveniment traumatizant includ depresia, anxietatea, schimbările în relațiile sociale, dezvoltarea unor mecanisme de adaptare nesănătoase și tulburarea de stres posttraumatic. Aceste efecte sunt adesea subestimate, înțelese greșit sau trecute cu vederea și numai profesioniștii din domeniul psihoterapiei ar putea contribui decisiv la redresarea emoțională resimițită de enorma pierdere.


Inițiativa legislativă a fost depusă alături de Laura Vicol, deputată PSD, și își va urma parcursul legislativ în prima Cameră sesizată, Senatul României.


99 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page