top of page

Drumul expres-varianta Techirghiol întârziată de primarul comunei Agigea

La întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu domnul Marian Ichim, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, printre alte proiecte de interes local, am solicitat informații și despre stadiul în care se află proiectul „Drum expres Varianta Techirghiol”, cel care va dregreva DN39 de traficul greu spre sudul litoralului.

Proiectul este o prioritate a Ministerului Transporturilor și va fi finanțat din PNRR Parcursul legal al acestui proiect ține însă și de autoritățile locale aflate pe traseul său care trebuie să avizeze anumite acte specifice.

Am aflat, astăzi, că toate primăriile și-au dat acordul până acum, mai puțin una: primăria Agigea.

Nu știu încă din ce motiv, la Agigea, se întârzie eliberarea avizelor, iar proiectul nu poate avansa.

Am formulat imediat o solicitate către primarul comunei Agigea (pe care o regăsiți mai jos), prin care am cerut detaliile privind stadiul procedurilor de avizare a drumului expres-varianta Techirghiol, în cadrul instituției pe care o conduce.

Cunoaștem cu toții aglomerația rutieră care se formează mai ales în sezonul estival între Constanța și localitățile dinspre sudul litoralului între care singurul drum de acces este DN39. Iar aglomerările cele mai mari se formează chiar în localitatea Agigea.

Construirea unei rute ocolitoare pentru devierea traficului rutier de pe autostrada A2 spre sudul Dobrogei este importantă fiind o investiție pe care toată lumea o așteaptă de multă vreme și de care este neapărată nevoie.

5 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page