top of page

Jurnal de deputat 1-7 martie 2021

­čĺ░ Prima s─âpt─âm├ón─â din martie a fost concentrat─â pe aprobarea bugetului na╚Ťional ├«n plenul Parlamentului. Au fost discu╚Ťii lungi, ╚Öedin╚Ťe intense at├ót ├«n comisii c├ót ╚Öi ├«n plen, dezbateri pro ╚Öi contra amendamentelor depuse de opozi╚Ťie, momente de tensiune, nervi, dar ╚Öi satisfac╚Ťia final─â c─â ├«n sf├ór╚Öit avem un buget ├«n care prioritare sunt investi╚Ťiile. Cu siguran╚Ť─â, putem spune despre bugetul de anul acesta c─â este unul responsabil. Iar logica e simpl─â: dup─â o perioad─â de criz─â, sanitar─â ╚Öi economic─â, cum a fost cea din 2020, singura solu╚Ťie pe care orice economie o are este s─â se concentreze pe investi╚Ťii. Iar statul este cel mai mare investitor. Investi╚Ťiile sus╚Ťin locuri de munc─â, ╚Öi de aici tot t─âv─âlugul care duce la men╚Ťinerea PIB ├«n cotele estimate.

╚śtiu c─â pare e exprimare simplist─â, dar la asta se rezum─â ├«n c├óteva cuvinte, toate tomurile scrise vreodat─â despre economie. F─âr─â s─â investe╚Öti nu po╚Ťi s─â te dezvol╚Ťi.

├Än ceea ce prive╚Öte jude╚Ťul Constan╚Ťa, sunt prev─âzute ├«n buget investi╚Ťii ├«n domeniul transporturilor ╚Öi a infrastructurii:

­čôîelaborarea studiului de Prefezabilitate pentru infrastructur─â rutier─â ÔÇô varianta Techirghiol ╚Öi drumul expres Constan╚Ťa ÔÇô Tulcea

­čôî preg─âtirea ├«n vederea elabor─ârii documenta╚Ťiilor tehnico-economice pentru leg─âtura rutier─â ├«ntre A4 ╚Öi DN 39E ÔÇô Nod Cump─âna

­čôîlucr─âri de infrastructur─â pentru consolidarea malului pr─âbu╚Öit de la Cump─âna

­čôîreabilitarea podului rutier de la Cernavod─â

­čôîelectrificarea ╚Öi reabilitarea liniei de cale ferat─â Constan╚Ťa ÔÇô Mangalia

­čôî modernizarea ╚Öi extinderea capacit─â╚Ťii ├«n Portul Medgidia

­čôîmodernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constan╚Ťa

Aeroportul Interna╚Ťional ÔÇŁMihail Kog─âlniceanuÔÇŁ va beneficia de amenajare banda pistei ╚Öi am bugetat RESA, valoarea total─â a proiectului fiind de 49.901 000 lei, de la bugetul de stat.

Spitalul Jude╚Ťean Constan┼úa a primit 36 milioane lei pentru aparatur─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea siguran╚Ťei pacien╚Ťilor ╚Öi a personalului medical.

Urmeaz─â un an ├«n care trebuie s─â fim responsabili, nu populi╚Öti, cu riscul c─â vom fi ataca╚Ťi din toate p─âr╚Ťile.

­čĺí Tot zilele trecute USR PLUS a depus un proiect de modificare a statutului Camerei Deputa╚Ťilor ╚Öi Senatului ╚Öi a Regulamentelor celor dou─â camere, astfel ├«nc├ót de acum ├«ncolo, parlamentarii s─â fie sanc╚Ťiona╚Ťi pentru votul multiplu. Nimeni nu este mai presus de lege iar ceea ce s-a ├«nt├ómplat ├«n plenul reunit, c├ónd parlamentari PSD ╚Öi AUR au fost surprin╚Öi vot├ónd cu cartelele colegilor absen╚Ťi, este o sfidare la adresa rom├ónilor.

­čôůVineri, am avut o prim─â dezbatere informal─â cu reprezentan╚Ťii asocia╚Ťiilor Animal Society, ai asocia╚Ťiei chinologice ÔÇťHobbyÔÇŁ Constan╚Ťa, ai asocia╚Ťiei Everything for 4 paws ╚Öi membri ai societ─â╚Ťii civile ╚Öi ai USR PLUS Constan╚Ťa legat─â de propunerea noastr─â de a reglementa accesul pe plaj─â cu animalele de companie. Discu╚Ťiile au conturat c├óteva idei de baz─â pe care vrem s─â le includem ├«n propunerea legislativ─â:

Ôťů Accesul ne├«ngr─âdit pe toate plajele publice cu animalele de companie, ├«n afara sezonului estival;

Ôťů Posibilitatea ca pe durata sezonului estival, utilizatorul plajei s─â opteze pentru a permite sau nu accesul cu animale de companie;

Ôťů Accesul pe plaj─â s─â fie condi╚Ťionat de respectarea regulilor generale: les─â, botni╚Ť─â ├«n cazul animalelor din rase periculoase, str├óngerea de╚Öeurilor eliminate de c─â╚Ťei;

Ôťů Stabilirea unor sanc╚Ťiuni bine definite pentru cei care nu respect─â regulile accesului pe plaj─â cu prietenii necuv├ónt─âtori;

Ôťů Extinderea competen╚Ťelor de a constat─â ╚Öi de a aplica amenzi pentru cei care nu respect─â aceste reguli, c─âtre mai multe institu╚Ťii ale statului.

­čôĹO ac╚Ťiune la fel de important─â a fost ╚Öi str├óngerea de semn─âturi, la Agigea ╚Öi Lazu,duminic─â, al─âturi de colegii de la USR PLUS Agigea care au ├«nceput procedura de demitere a primarului primarului Cristian Maricel C├«rjaliu.

Este singura variant─â r─âmas─â pentru deblocarea activit─â╚Ťii Consiliului Local. Procedura ├«ncepe cu str├óngerea de semn─âturi necesare pentru declan╚Öarea referendumului local.

La mul╚Ťi ani, dragii mei! S─â ave╚Ťi o prim─âvar─â frumoas─â!

1 afișare0 comentarii

Comments


bottom of page