top of page

Jurnal de Deputat – 12-18.04.2021

A fost o săptămână tensionată cu multe dezamăgiri și întrebări legate de voința și capacitatea premierul ii de a duce până la capăt reformele asumate de coaliția de guvernare.

Luni:

🔶ședință de grup parlamentar USR PLUS, în care am dezbătut proiectele legislative aflate pe ordinea de zi a plenului și a comisiilor

Marți:

🔷Comisia de Muncă și Comisia pentru Egalitate de Șanse

Miercuri:

🔶Am depus proiectul de modificare al legii care reglementează funcționarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Acest organism este în realitate, o altă sinecură aflată la dispoziția președinților de CJ. ATOP are rol consultativ, dar membri săi sunt practic, plătiți de două ori pentru aceeași muncă: o dată pentru rolul pe care îl au în instituțiile din care fac parte, a doua oară pentru că fac parte din această autoritate teritorială. Mai multe detalii găsiți aici.

🔷Am semnat fără nicio ezitare, în calitate de coinițiator, proiectul legislativ depus miercuri de USR PLUS pentru eliminarea pensiilor speciale ale primăriilor, viceprimarilor, președinților de Consilii Județene și vicepreședinților. Eliminarea pensiilor speciale ale acestor categorii de aleși face parte din programul de guvernare asumat de coaliție și mă aștept că și partenerii liberali să-l susțină la vot.

🔶Ședință de plen

🔷 Intervenție la radio Sky Constanța legată de proiectul de modificare a legii care reglementează funcționarea ATOP

🔶 Împreună cu Anca Dragu, am participat la întâlnirea Grupului de Lucru pentru Combaterea Cancerului.

🔷Mi-am încheiat ziua la Ministerul Sănătății, alături de Vlad Voiculescu. Miercuri a fost ziua neagră a săptămânii, când, premierul Cîțu a cedat mafiei din sistemul de sănătate și orgoliului personal, și i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan de la conducerea Ministerului Sănătății.

Joi:

🔷Audiențe în teritoriu

Vineri:

🔶 Audiențe în teritoriu

🔷 Interviu la Focuspress pe tema situației din coaliție și a posibilei ieșiri USR PLUS de la guvernare

🔶Tot vineri, a fost pronunțată hotărârea definitivă care aprobă fuziunea între PLUS și USR. De acum încolo suntem un singur partid.

3 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page