top of page

Jurnal de Deputat 14.06-20.06.2021

Săptămâna a început ca de obicei, cu ședința de luni dimineață de la grupul parlamentar USR PLUS, în care am dezbătut proiectele legislative aflate pe ordinea de zi. A urmat întâlnirea cu Cătălin Drulă, ministrul transporturilor, tot la grupul parlamentar, în care ministrul ne-a prezentat agenda imediată a ministerului. Ziua de luni, am încheiat-o în plenul Camerei Deputaților unde am dezbătut moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui ministrului Cristian Ghinea.

Marți, în ședința comisiei de muncă, principalele discuții s-au concentrat pe OUG-ul de creștere etapizată a alocațiilor. Raportul comisiei a fost favorabil, dar urmează votul în plen. Conform OUG, alocațiile nu vor fi majorate de la 1 iulie. La 1 ianuarie 2021 ele au crescut cu 20%, la 1 ianuarie 2022 vor fi indexate cu rata inflației, iar la 1 iulie 2022 vor fi majorate cu 60% și vor ajunge la valoarea țintă de 300 de lei(pentru copiii între 2 și 18 ani), 600 de lei pentru cei cu handicap și 600 de lei pentru copiii până la doi ani.

Tot marți, în plenul Camerei Deputaților am votat împotriva moțiunii simple a PSD de demitere a lui Cristian Ghinea, iar în plenul reunit am dezbătut rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, CSAT și CNA. Respingerea moțiunii a declanșat un circ cu domnii Simonis(PSD) și Simion(AUR) în rolurile principale.

Miercuri, vot final în plenul reunit al Parlamentului pentru respingerea raportului de activitate al Avocatului Poporului. Am votat pentru demiterea Renatei Weber din funcție.

Miercuri după-amiază, ședință în Comisia de Transporturi.

Joi și Vineri: audiențe în teritoriu.

2 afișări0 comentarii
bottom of page