top of page

Jurnal de Deputat – 15.05 – 23.05.2021

Iată principalele date ale săptămânii care se încheie astăzi:

👉Luni:

✅Ședință la grupul parlamentar USR PLUS pentru dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi;

✅Întâlnire a grupului parlamentar USR PLUS cu Cătălin Drulă, Ministrul transporturilor. Am profitat de această ocazie pentru a ridica problema amplasării de cântare rutiere permanente pe șoselele din România. Tot luni, am discutat din nou cu Ministrul Transporturilor și secretarul de stat din minister despre unul dintre proiectele de dezvoltare a părții de nord a litoralului, trenul metropolitan Constanța. Mai multe detalii despre proiect puteți vedea aici: https://cristinarizea.ro/proiect-tren-metropolitan…/

✅Ședință de plen

👉Marți:

✅Comisia de Muncă și Comisia pentru Egalitate de Șanse

✅Sesiune de lucru cu AEP, Expert Forum, INS și ONG-urile care monitorizează zona electorală, pe tema Diaspora;

✅Ședință de plen. Am votat împotriva inițiativei PSD prin care s-ar fi crescut numărul de membri ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

ATOP este o instituție cu rol consultativ formată din reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de ordine publică care sunt deja plătiți pentru munca lor. Prin simplul fapt că sunt membri ATOP, aceștia mai primesc un salariu. Adică remunerație dublă pentru aceeași muncă. Iar PSD ar fi vrut să mărească numărul celor plătiți cu două salarii.

✅Întâlnire la Ministerul Sănătății cu echipa Ioanei Mihăilă, pe tema campaniei de vaccinare din județul Constanța și a modalităților de demarare a proiectului spitalului regional.

Am semnat pentru proiectul legislativ care prevede ca directorii interimari să fie numiți de consiliul de administrație al școlii (prin vot secret), dar și pentru deschiderea curților școlilor în afara orelor de curs.

👉Miercuri:

✅ Ședință de plen. Am votat pentru sprijinirea agenților economici din industria turismului. Ordonanța inițiată Claudiu Năsui, prin care a fost operaționalizată schema de ajutor pentru companiile din sectorul HoReCa, a stabilit ca toți agenții economici aplicanți să primească sprijin financiar în limita plafonului alocat, de 2,5 miliarde de lei, a introdus o nouă categorie de beneficiari, respectiv ghizii de turism și a extins perioada de derulare de la 30 iunie 2021 la 31 decembrie 2021. Tor miercuri, am votat și pentru Legea 5G care se referă atât la implementarea rețelei în România dar și la asigurarea securității cibernetice.

👉Joi: Audiențe în teritoriu

👉Vineri: Audiențe în teritoriu și videoconferință a comisiei de muncă din Camera Deputaților cu participarea reprezentanților omologi din Bundestag.

3 afișări0 comentarii
bottom of page