top of page

Vaccinați-vă!Niște englezi răbdători au făcut un studiu legat de efectele pe termen lung ale pacienților Covid care au trecut prin boală.

Ei au urmărit aproape 50000 de pacienți Covid aproximativ 5 luni (140 de zile) după externare și au notat ce s-a întâmplat cu ei. Au comparat acest grup cu alți 50000 de pacienți aleatorii (grupul de control) din baza de date a sistemului de sănătate britanic (NHS) din ultimii 10 ani, dar grupați după 9 variabile, astfel încât să fie cât mai relevanți la cei 50k cu Covid.

O asemenea analiză se numește „analiza multistratificată” în literatura de specialitate.Ce au găsit la cei aproape 50k de pacienți Covid, după 5 luni de la externare? –12% muriseră;–29% au fost reinternați cu probleme majore cardiovasculare, renale, de ficat, diabet. Cei 12% decedați sunt între 4 si 8 ori mai mulți decât cei decedați din grupul de control după 5 luni de zile.La cei 29% reinternați, categoriile de boală sunt semnificativ mai mari decât pentru grupul de control.

În plus, nu e vorba numai de pacienții cu comorbidități. Apar noi pacienți internabili în toate cele 4 categorii de boli, toate, iarăși, semnificativ mai mari decât grupul de control.

Și nu doar englezii au făcut aceste studii. Americanii confirmă rata de 10% de mortalitate post-externare Covid într-un studiu făcut pe veterani de război. O altă numărătoare, făcută de olandezi, dar doar pe aproximativ 300 de pacienți urmăriți pe aproape 3 luni, confirmă și ei mortalitate și morbiditate.

Procentele sunt mai mici (de ex. 6.4% mortalitate post-externare), dar acest aspect se poate datora numărului mai mic de pacienți și timpului mai scurt de observație.Articolul englezilor îl găsiți în comentarii. Este scris într-un limbaj foarte accesibil și răspunde la multe întrebări.

În judeţul Constanţa, au fost confirmate șapte cazuri de infectare cu tulpina Delta. Vârstă pacienților este între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Pacienta care a murit, de 68 de ani era nevaccinată. Dragii mei, valul 4 a ajuns și la Constanța și face victime.

Vaccinati-vă!

Este singura șansă, nu să nu vă infectați, dar și să treceți printr-o formă ușoară în caz că se întâmplă lucrul acesta. Tulpina Delta este extrem de contagioasă și virulentă. Mult peste ce a fost până acum.

10 afișări0 comentarii

コメント


bottom of page