top of page

Vălurenii merită mai mult!
Transport rapid, ieftin, sigur, ecologic.

Centura ocolitoare Valu lui Traian și nod rutier la Autostrada A2.

Proiectul este gata, are AVIZ POZITIV de la Ministerul Transporturilor și poate fi consultat aici.

Centura va devia traficul spre și dinspre Murfatlar, Poarta Albă, Medgidia prin partea de Nord a localității, începând de la sensul giratoriu de la ieșirea spre Murfatlar, până la sensul giratoriu de la intrarea în pădurea Valu Lui Traian, sens care se va muta spre Constanța. Practic DN3 va prelua numai traficul vălurenilor din partea de Nord, cei din sud având opțiunea ieșirii pe A2, prin nodul situat la numai 700m de cel mai sudic punct al comunei. Detalii despre  mai jos: 

Reducem:

  • timp pierdut în trafic

  • Cost transport

  • consum carburant

  • Poluarea

  • stresul vălurenilor.

Economisim:

  • Timp

  • Bani

  • Oxigen

Poze Harta

Transport public local

Mulți dintre vălureni sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi pe jos, să urce dealuri și să facă eforturi considerabile, în special cei în vârstă sau cei cu mobilitate redusă. Această realitate nu numai că le afectează calitatea vieții, dar este și o povară financiară și temporală grea pentru toți. Introducerea autobuzelor electrice pentru transportul public local reprezintă o soluție esențială pentru aceste probleme. Aceste autobuze nu numai că vor oferi un mijloc de transport accesibil și convenabil pentru toți locuitorii noștri, dar vor reduce și impactul negativ asupra mediului înconjurător.

WhatsApp Image 2024-05-09 at 15.09.19_454fd9e1.jpg

Trenul Metropolitan Constanța

Trenurile vor circula cu o frecvență de 10 minute la orele de vârf și vor transfera vălurenii spre și dinspre Constanța - rapid, ieftin, ecologic.

Pasarele pietonale moderne

Vom construi pasarele pietonale moderne peste linia ferată, dotate cu lifturi, pentru a asigura accesibilitatea și siguranța tuturor cetățenilor, inclusiv a persoanelor cu mobilitate redusă.

pasarele.jpg

Subtraversări modernizate

Pentru un tranzit mai rapid spre și dinspre DN, pentru locuitorii din sudul comunei.

bottom of page