top of page

Petiție pentru oprirea construirii de blocuri pe taluz și pe plaja din Constanța

În timp ce Constanța se îneacă în betoane, primarul Vergil Chițac  vrea să înceapă un nou trend: Bronz la umbra blocului.
 

Cum va face asta? Prin planuri dezastruoase pentru mediu și turism! Vor să construiască blocuri pe plajă și taluz. Semnează petiția pentru a opri dezastrul și dezvoltarea haotică!

Subsemnații, cetățeni ai Constanței, solicităm primarului Chițac să oprească planurile ilicite  de a autoriza construirea de blocuri pe taluz și pe plajă. Considerăm ca acest proiect este inacceptabil fiindcă va avea consecințe grave asupra mediului, turismului și calității vieții în orașul nostru.

 

Solicităm primarului Vergil Chițac să organizeze proceduri de consultare a publicului reale și să respecte dorința noastră privind dezvoltarea orașului în care locuim. Îi reamintim că este primar pentru interesul general al Constanței și cetățenilor ei și nu pentru interesele private care nu urmăresc decât o îmbogățire rapidă, fără să țină cont de adevăratele interesele ale orașului.

 

Vă mai amintiți cum arăta stațiunea Mamaia înainte de construirea junglei de beton de astăzi? Vă mai amintiți când vedeați și marea, și lacul? E cam dificil, știm. 

Acum, imaginați-vă o Constanța fără plaje, un oraș sufocat de betoane, fără spații verzi și fără acces la mare. Vreți asta?

 

Blocurile pe taluz și plajă nu doar că vor distruge habitatul natural al multor specii de plante și animale și vor pune în pericol echilibrul fragil al mediului înconjurător, ci și turismul va fi grav afectat. Nu va mai dori nimeni să vină în Constanța sa faca plaja pe asfalt! Calitatea vieții în Constanța va scădea semnificativ. Blocurile vor îngreuna circulația, vor crește densitatea populației și vor pune presiune pe infrastructura orașului.

 

Nu mai sta pe gânduri! Dacă nici tu nu vrei un bronz la umbra blocului, semnează petiția și ajută-ne să salvăm plajele și taluzul Constanței!

 

Sursa:

Acest apel la acțiune se bazează pe un articol publicat in data de 16.11.2023 pe platforma Dobrogea Live, cu titlul "Exclusiv: Primarul Constanței se pregătește să autorizeze construirea de blocuri pe taluz și plajă. Primăria a emis certificate de urbanism viciate care îi sprijină pe dezvoltatori".

Thanks for submitting!

bottom of page