top of page

Doamna Violeta Alexandru și digitalizarea la casa de pensii





E amuzant cum doamna Violeta Alexandru ne explică pe Facebook cum a făcut dumneaei digitalizare la Casa de Pensii, acuzându-l pe Ministrul Ciprian Teleman că proiectele pe care acesta vrea să le implementeze durează prea mult.

Doamna uită de fapt să spună că „digitalizarea” inventată de dumneaei înseamnă doar atât: scanezi documentele pe care le-ai scos la imprimantă, le trimiți prin email și cineva de la Casa de Pensii le printează și le pune într-un dosar cu șină.

Efectul este în realitate, un consum dublu de hârtie. Unde e digitalizarea? Pentru că digitalizarea înseamnă că nu mai folosești deloc hârtie, ci strict formulare online, bază de date centralizată, semnătură digitală și într-un viitor nu îndepărtat, o autostradă digitală interconectată cu toate instituțiile statului în care odată încărcat un document acesta să fie accesat online direct de către funcționarul public, ori de câte ori este cazul, fără a fi nevoie să te prezinți fizic cu originalul și copia în dosare cu șină, la ghișeu.

Estonienii fac asta de 30 de ani și încă mai îmbunătățesc sistemul, pentru că nu o cunosc pe doamna Violeta care a reușit în două luni.

Știu că doamna Violeta Alexandru are anumite preferințe în cursa internă din partid, dar pentru susținerea unuia sau a altuia dintre candidați, nu atacul miniștrilor USR PLUS este soluția, mai ales când aceștia sunt singurii care chiar își fac treaba în guvernul actual.




6 afișări0 comentarii
bottom of page