top of page

Jurnal de Deputat 7.06-13.06.2021

Am mai încheiat o săptămână, plină de evenimente bune. Proiectul legislativ care permite accesul cu animalele de companie pe plajă a primit avize pozitive de la Comisia de Mediu și Comisia pentru Drepturile Omului din Senat. La fel, proiectul legislativ de modificare a regulamentului de funcționare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică(ATOP) a primit aviz pozitiv în Comisia de Buget Finanțe din Senat.

Luni, am avut o întâlnire foarte productivă la Ministerul Transporturilor, cu Adrian Covasnianu, legată de proiectul trenului metropolitan Constanța. Pe această temă voi reveni cu informații detaliate cât de curând! În rest, ziua de luni a fost completată cu ședința de grup a grupului parlamentar USR PLUS și ședința de plen a Camerei Deputaților.

Marți dimineață, în ședința Comisiei de Muncă a fost pus în discuție proiectul de lege privind posibilitățile de pensionare pentru unii lucrători din domeniul minier și energetic, care lucrează direct în producție. Amendamentul USR PLUS prevede reducerea stagiului de cotizație la pensie pentru minierii care au lucrat în condiții dificile și care riscă să fie afectați de restructurarea Complexului Energetic Oltenia și a Complexului Energetic Hunedoara. Am votat pentru. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv din partea comisiei.

În a doua parte a zilei s-a desfășurat ședința de plen a Camerei Deputaților.

Miercuri, plen reunit solemn, cu participarea Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin. Miercuri după-amiază, ședința Comisiei de Transporturi.

Joi și vineri am revenit la Constanța, iar programul a fost alocat audiențelor din circumscripție.

2 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page