top of page

Locuitorii din Valu lu Traian vor traversa în condiții de siguranță

Locuitorii din cartierul Crețoiu din Valu lui Traian au toate șansele ca până la finalul lunii iunie să poată traversa, în sfârșit, DN 3 în condiții de siguranță.

Am avut astăzi o întâlnire foarte constructivă cu domnul Marian Ichim, directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Constanța pe tema nevoii îmbunătățirii mobilității rutiere și a siguranței circulației cetățenilor din Valu lui Traian.

Am promisiunea domnul Director al D.R.P.D. Constanța că va stabili, chiar astăzi, o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Valu lui Traian pentru demararea de urgență a procedurilor de:

📌găsire a celei mai bune soluții de asigurare a siguranței locuitorilor din cartierul Crețoiu nevoiți zilnic să traverseze DN3 pentru acces la stația de microbuz spre Constanța. Am discutat cu domnul director posibilitatea realizării a unei subtraversări, ori a unei treceri de pietoni cu scuar și presemnalizare pentru reducerea vitezei conducătorilor auto. Stabilirea unei soluții optime depinde însă și de recomandările poliției rutiere și de posibilitățile financiare și de spațiu ale UAT-ului.

📌realizare a unor întreruperi ale benzii continue de pe raza localității Valu lui Traian, astfel încât conducătorii auto să aibă posibilitatea virajului la stânga.

Totodată, am primit asigurări din partea domnului director că sunt în desfășurare procedurile pentru amenajarea de sensuri giratorii la intrările în localitate și încă unul la Murfatlar.

În plus, sensul giratoriu provizoriu, existent la intrarea în pădure va fi amenajat cu caracter permanent, în aceeași poziție, acolo urmând să își desfășoare activitatea două societăți comerciale care vor oferi locuri de muncă pentru vălureni și nu numai.

4 afișări0 comentarii
bottom of page